Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2007 12:38 - Тесла - Великият изобретател
Автор: zeifod Категория: Лични дневници   
Прочетен: 64664 Коментари: 95 Гласове:
3image

Одавна се каня да напиша нещо за Никола Тесла. Сигурно нямаше да се наканя скоро ако не ме подтикнал един специален човек :)
Фантсастичен гении с над 300 патентовани изобретения.  Никой не може да каже със сигурност, колко още негови изобретения никога не са стигнали до патент и не са видели бял свят.
Когато починал, повечето от техническите документи на Тесла  изчезнали, и много от тях не са намерени оттогава. Тесла е бил толкова напред във времето, че много от идеите му се появяват чак сега. Неговото наследство може да бъде видяно във всичко: от микровълновата печка до МХ ракетите. 
Много хора все още отнасят електричеството като нещо дошло от Едисон, дори когато те използват системата на променливия ток на Тесла - Уестингхаус. Дори и днес много текстове посочват Маркони като създател на радиото, макар че патента е на Тесла.
Казват, че Тесла е забравения баща на технологията. Самият Тесла веднъж казал "...Настоящето е тяхно. (скептиците на деня) Бъдещето, за което аз в действителност работя, е мое." 

Изобретенията му са толкова много, че този пост няма да ми стигне за да ги изброя.
Ето какво казва за него един от изследователите на живота му:
"Без Тесла, светът както го познаваме сега, не би съществувал. За разлика от Томас Единсън, който е изобретил правия ток , Тесла е човекът отговорен за изобретяването на променливия ток , което ни дава възможността електрическия ток да се пренася на дълги разстояния. Радиото, телевизията, и света на безжичната електронна трансмисия не биха съществували без него.
Откритата от Тесла електромагнитна индукция води до изобретването на електрическия двигател.
Работейки с радиовълните, Тесла създал Тесла-бобината (Tesla-coil) като средство за генериране и получаване на енергия, и с това неоновата и флуоросцентната светлина.
Едно от най-важните му и най - оспорвани изобретения остава предването на електрически ток с високо напрежение на дълги разстояния без помоща на кабел.
Тесла направил експеримент с действителна безжична трансмисия на електрическа енергия. В Колорадо Спрингс, Колорадо, той е построил лаборатория за да развие това. Лабораторията съдържала най-голямата Тесла-бобина, която е била построявана някога, дори и в днешно време. Наречен "Усилващия Трансмитер" ("Magnifying Transmitter"), той е бил способен да генерира 300 000 вата, и според твърденията да продуцира светкавица дълга 40 метра. Според местни съобщения, Тесла всъщност е успял успешно да предаде (пренесе, трансмитира) около 30-50 хиляди вата енергия без жици използвайки Трансмитера.
Ето обаче какво казват за това: 
J.P.Morgan - " If anyone can drawn the power where do I put the meter ? "  или преведено :
"Ако всеки може да ползва енергията, къде да сложа "електромера" ". 
Тесла е бил също и велик механичен инженер, и патентовал дузини устройства вариращи от скоростометри до супер ефикасните електрически генератори. Едно от уникалните му устройства е била турбината без перки.
Днес, тази технология се използва в специален вид не-леплива помпа създадена за петролната индустрия. (В действителност, колкото по гъста е сместа, която тя изпомпва, толкова е по-ефикасна!).
Тесла е бил също отговорен за много други изобретения и устройства, които ние приемаме за даденост днес. Той е постулирал възможността за засичане на обекти във въздуха или на земята използвайки специални радио вълни. Днес ние наричаме това радар, а когато се използва за проникване в човешкото тяло, MRI. Тесла също създал и радио-контролните устройства. Неговата работа със специални напълнени със газ лампи поставила основата на флуороцентната светлина.
Друга сфера от откритията на Никола Тесла са разредените газове и как електричеството им въздейства. Така бива конструирана първата луминисцентна лампа.
Едно от най - важните му изобретения, което за съжаление все още не е осъществено е Приемникът на свободна енергия.
Надали е възможно да се копира това изобретение, защото Тесла е запазил един важен детайл за себе си, тъй като се е страхувал да не бъде откраднато откритието му.Дали това откритие е функционирало или е само теория не е ясно, защото към документите за патент не е приложен действащ модел. (PatNr. 685.957)
Забележителното е, че той е конструирал машините "в главата си" и не се е налагало да бъдат правени корекции след създаване на моделите.

И тук навлизаме в сфера за която се знае много малко. Кое е истина и кое не оставям на Вас да прецените.

1. През 1933 приключва проект по поръчка на Дженеръл Мотърс и Дженеръл Електрикс за електрически автомобил, захранван по въздуха. Има 7 свидетели на тестовете, при които автомобилът се е движил с максимална скорост от 140км/ч. Един от свидетелите е бил Марк Твен, който е добър личен приятел на Тесла. Къде е този автомобил сега, къде са чертежите или всичко е просто измислица?
2. Тесла се занимава интензивно и с резонанси. Той изобретява устройство, което може да бъде настроено на определена честота и да трепти в резонанс с нея. Веднъж забравя устройството включено и отива на обяд в близкия ресторант. През това време става земетресение, пукат се уличните тръби, докато той се сеща за причината и спира устройството.
3. По време на ВСВ, Тесла е твърдял, че е изобретил мощен "лъч на смъртта", който би могъл да разруши атакуващи самолети. Той е предложил система от лъчеви оръжия за защита на границите на САЩ и други европейски нации. 
4. Казват че на едно пресконференция демонстрирал свободна енергия. Държал електрическа лампа в ръката си, която не била свързана с никакви проводници, а тя просто си светила....
5. Проект "Филаделфия" - Експериментът Филаделфия се провежда на 12 август 1942 от Военноморските сили на САЩ във Филаделфия, въз основа на разработки на Никола Тесла и Алберт Айнщайн - целта е корабът "Елдридж" да стане невидим за радарите и да премине от Филаделфия във военоморската база в Норфолк - дали наистина е имало такъв експеримент или е измислица..........

В края на краищата Тесла починал, биквално без пукнато пени, на 7 Януари, 1943. Това е много тъжно като се има предвид колко много е дал той за света, и колко малко е получил в замяна на усилията си.
Ако съм ви заинтересувал поне мъничко, наскоро излезе един филм посветен на Тесла: Tesla - Master of lightning.
Поклон пред този велик човек.Тагове:   изобретател,


Гласувай:
3
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. candysays - Хайде- поклон и от мене :)))
15.02.2007 13:00
Явно е бил велик изобретател и ум, спор няма... Аз всъщност не знаех за него почти нищо, но бях чувала името му, споменавано с голямо уважение винаги. Всъщност ще се върна да препрочета постинга ти по-подробно, защото сега за жалост нямам време... И тогава вече ще знам какво е направил този човек... :)
цитирай
2. ren - Ино времи имахми магнет Тесла. Той ...
15.02.2007 13:11
Ино времи имахми магнет Тесла.Той ша гу е праил!
цитирай
3. zeifod - :)
15.02.2007 13:25
То в тоя ред на мсили Рен, има и един Инструмент наречен Тесла, ще трябва пак той да го е правил :)
цитирай
4. candysays - Моля, моля...
15.02.2007 13:34
не го намесвайте и тоя инструмент в разговора за така възвишения човек и за неговата изобретателна душа...
Той просто се казва Тесла... ;-))
цитирай
5. tanque - ***
15.02.2007 16:28
Такива сме ние, обикновените хора - никога не признаваме гениите приживе.
Просто е изпреварил времето си. :)
цитирай
6. candysays - Искам само да кажа,
15.02.2007 16:33
че някои все пак са признати и приживе :) (по някаква случайност може би ;-)
Например- Микеланджело...

Извинявам се за моята намеса отново, поздрави на всички :)
цитирай
7. zeifod - :)
15.02.2007 16:42
Хубаво е че има признати и приживе. Лошото е че повечето не са.Него например не са го признавали заради това, че е имал идеи и виждания в разрез със общоприетата физика.
Бил е привърженик на теорията за "свободната енергия" и това че тя може да бъде ползвана от всеки.Само трябва да се насочат усилията за да се разбере и овладее. И както казва един от хората с много пари: "Ако всеки може да ползва енергията, къде да сложа "електромера". Всичко в този свят опира до пари, това е тъжната истина. Почти съм сигурен, че някъде по - света има достатъчно много алтернативни източници на енергия. Но докато има нефт, те няма да се появят. Прекалено много пари и интереси са замесени. Държавни икономики се крепят на добива на Нефт. Стане ли излишен в даден момент нефта, никой не може да предвиди последиците.
цитирай
8. adjna - Поклон пред този велик човек!
15.02.2007 17:10
когато за пръв път попаднах в една книга на информация, относно експериментите му и относно него като цяло - какво е представлявал, като личност и т.н. и колко загадъчен и странен е бил за хората на своето време /не за друго, а защото ги е изпреварил толкова много в развитието и знанията си - както и ти си написал :)/
останах с отворена уста и бях много впечатлена :)
цитирай
9. phoenix2000 - Гениалността се състои в това
16.02.2007 10:11
да виждаш там където другите са слепи. Междо другото сега имаме един проект със Сименс за пренос на прав ток. Казва се High Voltage DC Transmission. Прототипа ще се инсталира в Норвегия.
цитирай
10. zeifod - Хахаха
16.02.2007 10:58
Инди хахахаха не бях обръщал внимание, ама верно има няква прилика :)
Феникс за какво точно става въпрос я разясни малко повече. Пренос е много общо казано.
цитирай
11. phoenix2000 - Разяснение - малко повече
19.02.2007 13:13
При преноса с помощта на постоянно високо напрежение загубите са много по-малки на големи дистанции и се използва един, два или три проводника. При един проводник, земята служи за да затвори кръга. В двете крайни точки на линията има AC/DC конвертори които могат да преобразуват и в двете посоки. Един конвертор е с размера приблизителни колкото нашето президентсво. Има няколко прототипа пуснати в света. Виж в google.
цитирай
12. zeifod - :)
20.02.2007 09:52
Звучи добре. Само че това със загубите едва ли ще засегне обикновения потребител като мен и колегите от форума. Общо взето от това ще спечелят тези който прозивеждат и пренасят тока :)
цитирай
13. 220khz - poklon
22.02.2007 13:03
napravih si bobina na tesla v hola-265 vata no s mnogo po golqm kapacitet,samo trqbva da si vzama po qk traf i shte pravq 4udesa.Oseshtaneto e neveroqtno-vse edno si v seriq na Startrek.Na razstoqnie ot neq darjah luminiscentna lampa,koqto nqmashe nikakva kabelna vrazka i sveteshe mnogo dobre.Rezonantnata 4estota na vtori4nata namotka e 220000Hz.Otedq se govqmo koli4estvo Ozon vav vazduha dokato sinio-violetovi svetkavici se plazgat po nego.
Shte prodaljavam da se zanimavam s tova 4udno tvorenie-ima golqm potencql.
Blagodarq na Nikola Tesla za negovite otkritiq.Geniqt mu vinagi shte bade jiv.
цитирай
14. phoenix2000 - Внимавай
22.02.2007 15:52
Mr 220kHz да не те докопа разряда, че мен така преди време едвам ми зараснаха раните по ръката. Прави вътрешни изгаряния и са необходими два месеца да се възстановиш.
цитирай
15. comfy - Благодаря ти, приятелю
25.02.2007 11:52
за подбраната информация за Никола Тесла...
... Някои считат, че Тунгузския "метеорит" от 1908 година, не е нещо друго, а един от експериментите на Тесла!! Тази версия за Тунгузския метеорит е много добре обоснована, предвид фактите за него, известни от няколкото експедиции до "мястото на падане" на метеорита ;)
цитирай
16. syntez - Страхотен си zeifod! Благодаря!
14.04.2007 23:17
Страхотен си zeifod! Благодаря!
цитирай
17. zeifod - Благодаря
16.04.2007 12:38
на всички. Радвам се че поста ви харесва. Весел и усмихнат ден :)
цитирай
18. анонимен - ненабедени ценности
15.04.2008 13:10
въздух вода земя Никола Тесла ,човечеството не цени
ненабедените ценности ,траините насаждения,орех
лешник РУМИ НЕДОСТИЖИМ ДУХ И ДОБРОНАМЕРЕНО-
СТ КЪМ ВСИЧКИ /Р.Фиш/това което ще сеслучи на чо вечестжото е материализиране на духовното му състтояние/духовен канибализам/kve47@abv.bg мой
i maiel adres .Определено смятам че всичко може да
се прави така че да печелят всички ,пряко и
косвенно и никой да не губи /пряко и косвенно/.
Прахосването на ресурси е огромно така че намаля-
нето му с няколко процента ще удвои реалните до-
ходи на всички/богати и бедни/.Това е ключът от
БАРАКАТА....0889543977 двадесет и 4 часа моя
гласова поща...i mail kve47@abv.bg
цитирай
19. анонимен - kve47@abv.bg към 18 ненабедени ценности
15.04.2008 13:34
моето мнение е 18 ,ако сте добронамерени
и желаете да използвате интернет /предвиден
от НИКОЛА ТЕСЛА ПРЕДИ 102 ГОДИНИ/ за полезни
неща моля пишете ми на kve47@abv.bg или
0889543977 моя гласова поща 24 часа.
цитирай
20. анонимен - kve47@abv.bg към 18 ненабедени ценности
15.04.2008 13:34
моето мнение е 18 ,ако сте добронамерени
и желаете да използвате интернет /предвиден
от НИКОЛА ТЕСЛА ПРЕДИ 102 ГОДИНИ/ за полезни
неща моля пишете ми на kve47@abv.bg или
0889543977 моя гласова поща 24 часа.
цитирай
21. анонимен - dalaverata
09.09.2008 23:34
eeeee velik si! poklon pred pametta ti......
цитирай
22. анонимен - Никола, благодаря ти! Поклон!
19.09.2008 14:52
Никола, благодаря ти! Поклон!
цитирай
23. анонимен - Дядо Мраз
20.10.2008 21:12
Бях поредната заблудена душа смятаща, че Едисон е в основата на нашия електрически век. В една книга прочетох малка информация за това ,че Едисон е бил добър мениджър-търговец-шоумен-техник, но всъщност електрическият магьосник е Тесла. При висшето ми електрическо образование това е направо парадоксално. В края на живота си Тесла живее много мизерно, по ирония на съдбата му придлагат награда "Едисон" която всъщност не е парична. Благодаря на Zeifod за тази статия.
цитирай
24. анонимен - petar4o
28.10.2008 20:15
tesla e izobretil l- kovko staklo ---deto se ogava
цитирай
25. анонимен - Sarbite mai sa ni otkradnali ne samo Zapadnie pokrainini !
31.10.2008 23:43
Bqh na izlozbata na Tesla v Sofiq pred 1 den.
Imashe originalni dokumenti za proizhoda mu na Cherkovno slavqnski ezik (Rabirai Bg) i na Kiriliza.
Osven tova imenata na vsichkite mu zenski rodnini NE SA srabsi. Te sa po- skoro BG.
Zasto negovata familiq ne e TESLICH, ako e sarbin?
Zasto izlozbata sled tova beshe otkrita v Berkoviza?
Ne sa tam istinskite koreni na familiqta Tesla?
Ima li srabska duma"Tesla" ili tq e "Slavqnska"?
Mnogo vaprosi- bez otgovor.
Ostavam da mislq dali sarbite, da sa bili tolkova barzi prez 19 i 20 vek i sa prisvoili sina na "pravoslavniq svestenik ot Smilqn", koito nikoga ne e zivql v Sarbiq?

цитирай
26. анонимен - За Никола Тесла
09.12.2008 22:15
Много готин човек е бил и страшно много е дал на света. Преди много време бях чел една книжка за него. Това за забравеният уред беше много по различно. Всъщност аз поне друго бях чел. Той забравя уреда и по едно време вижда, че цградата се тресе. Чуди се какво да прави и се осеща, че е от осцилатора (май се казваше) и грабва един чук и го халосва. Точно в този миг влизат полицай и с недоумение виждат изобретателя как унищожава скъпият си уред. Те идват при него понеже и близки сгради са попаднали в резонанс и сеи тресат и като го знаят са решили, че сигорно от него е всичко :) Имаше и други забавни моменти. Един човек (не помня кой точно беше) му идва на гости. Тесла му показва едно изобретение. Изобретението е платформа която вибрира. Качват се. В началото е много приятно, но по едно време тесла слиза и му казва да слезне. Той отказва и казва: Е, не. Толкова е приятно. Но след около пет минути сам слиза и пита къде е тоалетната :) Дългият пристой на вибрация действа като разплабително. Там още се спомената и за първото дистанционо изобретено от него. Малко корабче което оправлява от над 10км май беше. Друг интересен момент е с тази бобина. Той я пуска като за източник той получава енергия от 1 цял генератор във електро централата, но по време на експеримента спира. Тесла пита защо го спряхте, но се оказва, че просто е изгоряла намотката в генератора. И от централата идват. Разбира се още на следващият ден той самият отива и пренавива намотката. Което си е зор за онова време. Тогава това по принцип се е правило на ръка. Сега вече не. Той открива и електромагнитната индукция както се спомена. За това и единицата за магнитна индукция е Тесла. Има още много за него кжето може да се каже. С 2 думи той е велик изобретател. Както вече се каза, а и за Леонардо Да Винчи. те са изпреварили своето време.
цитирай
27. анонимен - Още нещо
09.12.2008 22:28
Забравих нещо важно. При създаването на първата централа за безплатна енергия правителството са я унищожили една нощ както и няколко май беше години преди смърта му цялата лоборатория е била изгорена нарочно. Опита да направи енергията безплатна е съботирана. От четено знам, че прочутият експеримент Филаделфия е бил с негово участие, но кагато отказал да го изпълни с хора на борда е бил отстранен и друг поел проекта. Според слухове поне както във филма корабът не просто е станал невидим за радара, а и визуално. По-късно кораба е бил открит другаде. Реално той се е преместил в пространството като много от хората на борда са пострадали. На борда на кораба е имало високо честотен генератор или нещо такова което създава поле което да поглъща радарните лъчи.
цитирай
28. анонимен - и аз да кажа
18.12.2008 23:33
Никола Тесла е бил посветен, но както всички е бил само проводник на Бог. Ако е за електричеството и магнетизма, има една субстанция, която запълва цялото пространство. Те са нейни проявления.
Около планетата, на 500 км от повърхността на земята, има огромен океан от енергия, която в бъдеще ще се свали и ще се ползва. Новите хора ще разполагат с методи за това.
цитирай
29. анонимен - Един от най уважаваните от мен
20.01.2009 11:38
изобретател и учен! Неговият противник Томас Алва Едисон е само един бизнесмен експлоататор, чийто открития , патентовани, мълниеносно, са всъщност сътворени от цял екип кадърни хора ,работещи за него и експлоатирани от Едисон!
Колко недалновиден и ограничен е Едисон, щом не виждал преимуществата и възможностите на променливия ток!
Жалко е наистина, че светът знае за Едисон и по малко за Тесла!!!!
цитирай
30. анонимен - Има много добри изобретатели, но велик - само един-Тесла !
27.04.2009 17:36
Жалко, че света е устроен така, че разни богати некадърници да управляват света. Но аз вярвам, че все някога ще доиде времето за което е писал Тесла до един свои приятел: " Вярвам, че ще успея да направя така ,че и най-бедните да се топлят без пари и да си изпържат сутрешния бекон
безплатно"
Е тои успя, но дебелогъзовците покриха всичко, но ще доиде и техния ред!!!!
цитирай
31. анонимен - За Тесла
11.07.2009 15:03
Това което е открил Тесла вече се използва.Виж www.tesla motors.com -макар и доста в началото,но това е бъдещето.
цитирай
32. анонимен - за тесла
23.10.2009 11:56
с тоя че си тесам лозето :D и кво кат е създал радиото медал ли иска :D xD
цитирай
33. анонимен - killbill
18.11.2009 23:24
Замислих се за Едисон и Тесла ... 100 ватовата крушка вече е минало .. нейната слава угасна. А нещата, за които Тесла говори тепърва ни очакват ... Това наистина е вълнуващо - да хвърлиш толкова далеч пред себе си.
цитирай
34. анонимен - Tesla
09.03.2010 21:34
Защо трява да пишеме таива глупоси в мрежата ?
цитирай
35. анонимен - жалко
31.08.2010 18:06
Жалко, че такива хора са скромни и не знаят как да си поискат парите. Други стават милионери и поради тяхната алчност сега тока е а пари и ни го вдигат всеки месец.
цитирай
36. анонимен - само да вмикна една малка поправка, ...
27.12.2010 18:51
само да вмикна една малка поправка, Тесла е имал над 700 (не 300) а изобретенията му са над 1000. От които някой от най-значимите за цивилизацията ни. Американското правителство (и не само) е отделяло милиони долари за да постигне негови резултати чрез множество учени (имал е навика да прикрива някои от откритията си с цел безопастността на човечеството ). Много от откритията му са били потъпквани от неукото общество тогава, продажни медии( платена анти реклама), магнати (нови технологии които биха смазали цели индустрии), множество тесногръди учени, които не можели да асимилират за какво става въпрос, завистници като Едисон ( некадърни учени но добри бизнесмени). Голяма част от работата му е представлявала голям интерес за военните командвания (доста секретни и скъпи проекти) от цял свят, увеличавайки силата на желаещите да умаловажат и забравят на Бащата на съвременната цивилизация Никола Тесла. Ние сме учили за Айнщайн, Едисон, Нютон и тн, но дори тези тримата взети заедно не са в класа на Тесла. Ако някой четейки това мисли, че съм просто вманиачен и прекалявам, нека проследи кой какво е открил и създал и го съпостави като Количество/Мащабност/Иноваторство и сам да реши. Използвал е ренгенови лъчи преди Рьонген да ги "открие", експериментирал е с радио сигнали преди Херц да ги "обуздае", първи овладява магнитното поле на Земята (ефект- Сибир 1908, никакви метеорити и подобни), създател на Whireless-a, променливото напрежение, Remote Control-a, електронния часовник и оше няколко страници с имена на изобретенията му. Бил е почти отхвърлен от "учените" по негово време, но историята показва и доказва неговите думи с които се обърнал към "колегите" си : " Вашето време е сега, а бъдещето е мое".
цитирай
37. анонимен - 800 патента пище в книгата му писана ...
06.01.2011 23:02
800 патента пище в книгата му писана е през соца
цитирай
38. анонимен - булгаран е галант
06.01.2011 23:09
бил е комунист и за това май не го уважават поне тъй пише в книгата му
цитирай
39. анонимен - viagra addiction
30.07.2011 00:30
<a href=http://muscbiri.client.jp/golivudskaya-dieta.html>Голивудская диета</a>
<a href=http://prepitram.dousetsu.com/www-dieta.html>Www диета</a>
<a href=http://vyachkslavss.h16.ru/dieta-klima-protasova-otzivi.html>Диета клима протасова отзывы</a>
<a href=http://emuner.dousetsu.com/dieta-na-nedely-na-10-kg.html>Диета на неделю на 10 кг</a>
<a href=http://searchcoli.dousetsu.com/kod-dlya-dieti-borodinoy.html>Код для диеты бородиной</a>
<a href=http://pamani.client.jp/skolko-stoit-dieta.html>Сколько стоит диета</a>
<a href=http://exfizac.dousetsu.com/dieta-pri-pielonefrite.html>Диета при пиелонефрите</a>
<a href=http://muscbiri.client.jp/dieta-800.html>Диета 800</a>
<a href=http://dansropo.dousetsu.com/citrusovaya-dieta.html>Цитрусовая диета</a>
<a href=http://isregpa.client.jp/na-kakuy-dietu-luchshe-sest.html>На какую диету лучше сесть</a>
<a href=http://grapraifunc.client.jp/bistraya-dieta.html>Быстрая диета</a>
<a href=http://egfalre.client.jp/dieta-dolinoy.html>Диета долиной</a>
<a href=http://geosurva.client.jp/dieta-bez-registracii-skachat.html>Диета без регистрации скачать</a>
<a href=http://coedides.client.jp/dieta-inni-volovichevoy-besplatno.html>Диета инны воловичевой бесплатно</a>
<a href=http://despuncforg.client.jp/10-dnevnaya-dieta.html>10 дневная диета</a>
цитирай
40. анонимен - propecia lloyds
09.08.2011 17:47
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=plavix&lang=en>plavix alert</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=accutane&lang=en>about accutane</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=propecia&lang=en>propecia testosterone increas</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=propecia&lang=en>propecia pharmacy</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=xenical&lang=en>discount pharmacy purchase xenical</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=clomid&lang=en>pcos clomid pregnancy</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=clomid&lang=en>clomid walmart</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=propecia&lang=en>when will propecia go generic</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=xenical&lang=en>xenical illegal</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=clomid&lang=en>dose of clomid</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=plavix&lang=en>plavix and regional anaesthesia</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=lasix&lang=en>lasix no prescription</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=plavix&lang=en>diabetic plavix retinopathy</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=lasix&lang=en>lasix 15 mg</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=clomid&lang=en>clomid chances of conceiving multiples</a>
цитирай
41. анонимен - backlink services
17.08.2011 14:41
Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally - taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.
цитирай
42. анонимен - check backlink backlinks services
26.09.2011 21:38
higher search engine ranking local seo <a href=http://xrumerservice.org>purchase backlinks</a> backlink services
цитирай
43. анонимен - модная одежда для 14 лет
17.10.2012 06:50
Привет!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://animemagic.net/user/Scouffbaf/>сумки женские интернет магазин дешево </a> балетки фото <a href=http://toveer.ru/user/KeymnMyncFecy/>платья летние купить недорого </a> платье до колен <a href=http://ely-paly.ru/user/wralseawaitly/>скачать бижутерия </a> недорогие женские сумки ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Cheap Generic Kamagra Oral Jelly cialis </a> - Kamagra chewable Kamagra mail order Cheap Kamagra Oral Jelly 100mg canada isosorbide mononitrate : Kamagra Oral Jelly australia online pharmacy : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Kamagra tablets for sale soft </a> - what are Kamagra tablets
цитирай
44. анонимен - платья 2012 купить
17.10.2012 15:49
Как дела?У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://mp3hall.net/index.php?subaction=userinfo&user=rillmubbels>мк бижутерия </a> зауженные джинсы мужские <a href=http://vtorjenie.com/user/swostecor/>пальто мужские </a> каталог ювелирная бижутерия <a href=http://oksapostules.narod2.ru/>где купить одежду </a> красивые платья фото ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Cheap Kamagra Online </a> - Kamagra postal order : www Kamagra 100mg de : <a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>is Kamagra illegal UK </a> - Kamagra tablets for discount
цитирай
45. анонимен - buy generic viagra 503 10214
17.10.2012 21:57
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#9155]viagra online[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14156>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1289 viagra online
цитирай
46. анонимен - интернет магазин детской одежды спб
18.10.2012 02:43
Уважаемые господа!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://mpscripts.net/user-55251.html>интернет магазин одежда для тенниса </a> купить мужскую обувь <a href=http://www.energospace.ru/index.php?subaction=userinfo&user=AMONGOXUNIOMB>купить онлайн куртку </a> итальянское пальто купить <a href=http://elegaloze.narod2.ru/>интернет магазин дешевой спортивной одежды </a> магазин футболок ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra UK Online apcalis </a> - how to get a Kamagra pharmacy : Kamagra 100mg canada viagra 100 mg : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly rapid heartbeat </a> - Kamagra Oral Jelly without over the counter
цитирай
47. анонимен - payday loans online 858 8640
18.10.2012 03:30
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11701]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#754>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11080 payday loans online
цитирай
48. анонимен - купить зимнюю женскую обувь
19.10.2012 03:47
Доброго времени суток!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://sgdp19.ru/Forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=23384>платье со спины </a> сумки женские интернет магазин недорого <a href=http://constraders.com/user/guizilloguirm/>интернет магазин украина одежда дешево </a> ювелирная бижутерия бриллианит <a href=http://dejavu.ua/>манго одежда каталог </a> мужские пижамы ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Cheap Generic Kamagra online pharmacy </a> - Kamagra 100mg with shipping : Cheap Generic Kamagra zenegra : <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg UK Generic levitra </a> - viagra Kamagra wroclaw
цитирай
49. анонимен - распродажа модной одежды
19.10.2012 12:46
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://avast-ru.com/user/Guesusefums/>одежда интернет магазин дешево украина </a> белье женское <a href=http://kinotorba.net/index.php?subaction=userinfo&user=Attitatot>купить рубашку женскую </a> брендовая бижутерия интернет магазин <a href=http://dejavu.ua/>lenne детская одежда интернет магазин </a> одежда для девочек интернет магазин ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>get Online Kamagra pay c.o.d. </a> - Kamagra energy gell : cialis and Kamagra together : <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly review </a> - Generic Kamagra Buy
цитирай
50. анонимен - интернет магазин одежды в минске
19.10.2012 21:56
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://mtportal.net/user/Broraactiow/>начало распродаж </a> нарядные детские платья <a href=http://turfor.ru/user/Roroglora/>распродажа рубашек </a> платье кейт <a href=http://dejavu.ua/>магазин одежды для беременных </a> молодежная одежда 2012 ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra UK PayPal </a> - Kamagra deliver to UK Fed Ex overnight : Kamagra and heart condition : <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>what is Kamagra sildenafil </a> - Kamagra Oral Jelly Online consultation
цитирай
51. анонимен - kamagra oral gel 21060
20.10.2012 09:13
[url=http://orderkamagranow.com/#quljf]purchase kamagra[/url] - <a href=http://orderkamagranow.com/#llhqh >cheap kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#rkzeg purchase kamagra
цитирай
52. анонимен - cheap viagra online 9985
20.10.2012 10:38
[url=http://ordercheapviagrahere.com/#vvmag]cheap viagra[/url] - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#vqcgr >viagra 120 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#upzms generic viagra
цитирай
53. анонимен - buy levitra online
20.10.2012 16:37
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#9795]generic levitra[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#6501>levitra online without prescription</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1440 online
цитирай
54. анонимен - магазин брендовой одежды онлайн
21.10.2012 00:23
Доброго времени суток!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://yawoman.com.ua/user/Obernnilelole/>украинский каталог одежды </a> юбки <a href=http://upnasledov.narod2.ru/>коралловое платье купить </a> купить одежду большого размера <a href=http://toprating.ru/index.php?subaction=userinfo&user=BrainaBeewveK>салон купит свадебное платье </a> бижутерии интернет-магазин ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>Kamagra plus side efects </a> - get Online Kamagra Orders c.o.d. : delivery Online overnight Kamagra overnight c.o.d. : <a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>australia Cheap Kamagra Oral Jelly </a> - Cheap Kamagra in australia
цитирай
55. анонимен - buy cheap cialis 19770
21.10.2012 05:17
[url=http://ordercheapcialishere.com/#tbzvz]cialis online[/url] - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#evtkf >buy cheap cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#tfsnn cialis online
цитирай
56. анонимен - payday loans 379 20738
21.10.2012 19:12
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14411]payday loans[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16850>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5394 payday loan
цитирай
57. анонимен - платье рыбка
22.10.2012 05:14
Уважаемые господа!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://telek1.ru/user/insickclislek/>интернет магазин одежды розница </a> интернет магазин одежды маленькие размеры <a href=http://best-shanson.ru/user/dooriecardy/>купить костюм зимний рейма </a> модная спортивная одежда 2012 <a href=http://ap4xi.ru/user/Neineesse/>молодежная одежда оптом украина </a> рюкзаки распродажа ... Успехов Вам!
-====-
<a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>overnight us delivery on Kamagra </a> - Kamagra Oral Jelly Europe Buy Kamagra medication Online Cheap Kamagra online :.Kamagra gel Online .:<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>medication Kamagra </a> - viagra Kamagra 200mg
цитирай
58. анонимен - order levitra 16368
22.10.2012 11:23
[url=http://orderlevitrahere.com/#hprnm]buy levitra online[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#nqjay >levitra 20 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#phaoc generic levitra
цитирай
59. анонимен - order levitra 20721
22.10.2012 21:59
[url=http://orderlevitrahere.com/#xdfmv]generic levitra[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#duavt >cheap generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#xccxb levitra 40 mg
цитирай
60. анонимен - buy cheap levitra
23.10.2012 07:19
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#1343]order levitra[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2355>buy generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#5305 online
цитирай
61. анонимен - payday loans 383 19237
23.10.2012 10:51
[url=http://paydayloansveryquickly.com/#20793]payday loans[/url] - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#11833>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#2770 payday loans
цитирай
62. анонимен - buy cialis 671 13565
23.10.2012 11:47
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#1342]cialis online[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#15110>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#407 buy cialis
цитирай
63. анонимен - buy generic cialis 961 13212
23.10.2012 19:16
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#2068]buy generic cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#12305>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#16062 cialis online
цитирай
64. анонимен - cheap cialis 5027
24.10.2012 09:03
[url=http://cialisstorehere.com/#tvpup]buy cialis[/url] - <a href=http://cialisstorehere.com/#kxmoy >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#yppfk buy cialis online
цитирай
65. анонимен - buy levitra online 12710
24.10.2012 10:38
[url=http://levitrastorehere.com/#rmhxw]cheap levitra[/url] - <a href=http://levitrastorehere.com/#lepij >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#hlaeg levitra online
цитирай
66. анонимен - generic kamagra 15674
25.10.2012 01:25
[url=http://kamagrastorehere.com/#axwdh]buy kamagra[/url] - <a href=http://kamagrastorehere.com/#xgphu >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#srjkf buy kamagra
цитирай
67. анонимен - buy viagra online 19104
25.10.2012 14:46
[url=http://viagrastorehere.com/#lvhzk]viagra online[/url] - <a href=http://viagrastorehere.com/#uibrx >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#ztlgo buy viagra online
цитирай
68. анонимен - generic cialis 372 5628
25.10.2012 19:10
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#13622]cialis online[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#17160>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#3772 buy cialis online
цитирай
69. анонимен - reverse phone lookup
27.10.2012 22:59
wfqdaciwicdm, reverse cellular phone lookup phone mobile phone <a href="http://101reversephonelookup.com/">reverse phone lookup</a>, efxzqwzqacqw [url=http://101reversephonelookup.com/]reverse phone lookup[/url], elwmlel
цитирай
70. анонимен - payday loans online 437 10190
28.10.2012 21:28
[url=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#17276]payday loans online[/url] - <a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#14130>payday loans online</a> , http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#11959 payday loans
цитирай
71. анонимен - levitra online without prescription 19632
30.10.2012 08:30
[url=http://cheapgenericlevitranow.com/#uhnox]cheap generic levitra[/url] - <a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#ceulz >cheap levitra</a> , http://cheapgenericlevitranow.com/#ftojq levitra without prescription
цитирай
72. анонимен - mainstreet payday advance
30.10.2012 08:34
c78m http://paydayloansbadcreditloans.ca/#r76n payday loans warrensburg mo
цитирай
73. анонимен - payday loans history
31.10.2012 05:55
vv02 http://paydayloansshorttermloans.co.uk/#s97q payday loan instant decision
цитирай
74. анонимен - provigra acheter viagra streaming
31.10.2012 16:48
x18o http://viagraces.net/#ow65 farmacia sildenafil activo [url=http://viagraces.net/#eb02]viagraces.net[/url] sildenafil mas nero
q92y http://cialis-it.net/#ke69 cialis generico trucco [url=http://cialis-it.net/#or24]comprare cialis senza ricetta[/url] acquisto cialis generico
цитирай
75. анонимен - cheap cialis canada
31.10.2012 18:32
b93f http://ipaydayloansuk.co.uk/#h51d one day payday loans v26g http://icialisonline.net/#mv61 buy brand cialis online e26t http://aviagrafrance.net/#bf50 viagra 100mg test
цитирай
76. анонимен - payday loans 90027
01.11.2012 01:33
<a href="http://acialisse.net/#nt93">kopa cialis billigt</a> www.acialisse.net http://acialisse.net/#es91 kopa cialis billigt [url=http://acialisse.net/#rh55]cialis erektionsproblem[/url] generisk cialis
цитирай
77. анонимен - loan till payday
01.11.2012 19:46
y25v http://paydayloansokuk.co.uk/#q56m payday loan kelowna [url=http://paydayloansokuk.co.uk/#td66]payday loans online[/url] payday loan no employment check
цитирай
78. анонимен - buy cheap cialis online
01.11.2012 22:41
s46u http://icialisonline.net/#lx60 cialis buy uk e81u http://cialis-it.net/#if97 prezzo cialis 10 mg effetti collaterali a30s http://acialisse.net/#cf58 cialis sverige
цитирай
79. анонимен - payday park city utah
02.11.2012 08:05
q83k http://onpaydayloans.net/#t37v installment payday loans
цитирай
80. анонимен - buy viagra 2008
02.11.2012 18:36
yv48 http://sildenafilb.net/#qm46 sildenafilb.net [url=http://sildenafilb.net/#lm14]sildenafil citrate[/url] kroger viagra price ab86 http://cialisprixfr.net/#xm09 achat cialis suisse bon marche [url=http://cialisprixfr.net/#sx50]Cialis[/url] acheter cialis 10 milligrams em51 http://tadalafilb.net/#lp78 tadalafil online [url=http://tadalafilb.net/#sx38]tadalafil online[/url] cialis where to buy
цитирай
81. анонимен - ohio new payday loan law
03.11.2012 03:25
<a href="http://onpaydayloans.net/#nn14">onpaydayloans.net</a> online payday loans canada http://onpaydayloans.net/#t86e payday loans in decatur [url=http://onpaydayloans.net/#pg96]cash advance[/url] payday in 1 hour
цитирай
82. анонимен - детская одежда габби интернет магазин
03.11.2012 06:54
Здраствуйте!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://opilki-struzka.ru/user/arrommeds/>где купить брюки </a> солнцезащитные очки интернет магазин <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>интернет магазин одежда </a> платье из мяса леди гага <a href=http://moshavereh.koolebar.ir/member.php?u=243960>купить белорусскую обувь </a> купить солнцезащитные очки ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>order prescription Kamagra delivered c.o.d. Fedex </a> - where to Buy Kamagra without a prescription : Buy now online Kamagra : Discount for re 5 7 % <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Kamagra supplier </a> - just Kamagra
цитирай
83. анонимен - Test, just a tes tNameBarriem
03.11.2012 07:38
[url=http://www.sarvajal.com]viagra[/url]
цитирай
84. анонимен - invoinacigh Hiedriplodo Creeftler 2246642
03.11.2012 18:03
Anognoncopera <a href=http://www.uggshoesouletsale.info>uggs outlet
</a> Licedickgeark <a href=http://www.uggshoesouletsale.info>ugg slippers uk
</a> http://www.uggshoesouletsale.info
цитирай
85. анонимен - tarif cialis generique
03.11.2012 21:53
oq90 http://cialisprixfr.net/#ez48 prix du pharmacie cialis [url=http://cialisprixfr.net/#zy91]cialis prix[/url] et alcool acheter cialis
цитирай
86. анонимен - payday loans in el paso texas
03.11.2012 22:52
ed88 http://sildenafilb.net/#rr41 buy sildenafil
цитирай
87. анонимен - invoinacigh Hiedriplodo Creeftler 4826615
04.11.2012 10:24
Anognoncopera <a href=http://www.cpdsindia.org/uggbotossale.php>ugg boots sale
</a> Licedickgeark <a href=http://www.cpdsindia.org/uggbotossale.php>Visit This Site
</a> http://www.cpdsindia.org/uggbotossale.php
цитирай
88. анонимен - одежда для полных купить
04.11.2012 11:18
Доброго времени суток!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.colodecspas.ru/user/cenClevyWeili/>интернет магазин одежды симферополь </a> Распродажа обуви <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#купить-herlitz-рюкзак»>купить herlitz рюкзак</a> купить брендовые джинсы <a href=http://gegefour.forsite.org/user/netriollure/>одежда по каталогам дешево </a> женская обувь ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Kamagra stockholm hotell </a> - kamagra fact : Kamagra Oral Jelly australia promo : Discount for re 5 7 % <a href=http://info-kamagra.com/>kamagra delivered in canada no prescription </a> - Kamagra Buy online UK delivery online
цитирай
89. анонимен - tadalafil 50mg
04.11.2012 16:21
pk22 http://cialis-espana.net/#uw97 comparativa tadalafil viagra
цитирай
90. анонимен - order viagra online canadian pharmacy
04.11.2012 16:39
co44 http://canadianpharmacybest.net/#uo89 best online pharmacy canada review
цитирай
91. анонимен - cialis online cheap
04.11.2012 18:15
<a href="http://cialis-espana.net/#fv81">cialis efectos secundarios</a> cialis tadalafil 20 mega http://cialis-espana.net/#vn76 viagra o levitra comprar cialis bl12 [url=http://cialis-espana.net/#wk48]cialis generico[/url] tadalafil estudiantes
цитирай
92. анонимен - купить элитную обувь
04.11.2012 20:43
Привет Всем!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://www.club-sandero.ru/user/reenciest/>детская одежда kerry интернет магазин </a> джинсы <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#купить-пуховое-пальто»>купить пуховое пальто</a> платье купить дешево <a href=http://gaugames.ru/user/NowUrgewgem/>купить итальянскую обувь </a> купить одежду через интернет недорого ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Kamagra online pharmacy India </a> - cheap kamagra tablets : free Kamagra powered by phpbb : Discount for re 5 7 % <a href=http://info-kamagra.com/>overnight Kamagra online Generic </a> - Oral Jelly australia online Kamagra tablets
цитирай
93. анонимен - invoinacigh Hiedriplodo Creeftler 3798471
05.11.2012 16:37
Anognoncopera <a href=http://www.snowbootsonsale2012.com>UGG Boots Sale
</a> Licedickgeark <a href=http://www.snowbootsonsale2012.com>ugg boots uk sale
</a> Anognoncopera http://www.snowbootsonsale2012.com
цитирай
94. анонимен - buy propecia 5386
06.11.2012 05:19
[url=http://ordergenericpropeciahere.com/#aebbf]buy generic propecia[/url] - <a href=http://ordergenericpropeciahere.com/#igaxn >propecia 5 mg</a> , http://ordergenericpropeciahere.com/#xbxbm buy propecia
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zeifod
Категория: Лични дневници
Прочетен: 806096
Постинги: 112
Коментари: 1065
Гласове: 2915
Архив
Календар
«  Февруари, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728